Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

B

Talentinum 2018

Talentinum 2018

 

XXIV. ročník mezinárodního hudebního festivalu mladých koncertních umělců Talentinum 2018

 

3. května 2018 v 19:00 hodin, Kongresové centrum Zlín - Velký sál

SLAVNOSTNÍ KONCERT  TALENTINUM 2018 

Slavné árie a duety ze světových oper - DONIZETTI, VERDI, PUCCINI, OFFENBACH, MOZART


Sólisté: PATRICIA JANEČKOVÁ, soprán

             LUKÁŠ BAŘÁK, basbaryton

FILHARMONIE BOHUSLAVA MARTINŮ

Dirigent: DAVID ŠVEC                                                                                                       VSTUPENKY

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. května 2018 v 19.30 hodin, Reduta, Uherské Hradiště
16. května 2018 dopolední koncerty pro mládež, Reduta, Ufherské Hradiště
17. května 2018 v 19.00 hodin, Kongresové centrum Zlín - Velký sál

TALENTINUM 2018

  • G. ROSSINI: Italka v Alžíru, předehra
  • W. A. MOZART: Koncert pro klavír č. 20 d moll, KV 466
  • J. HAYDN: Koncert pro hoboj a orchestr C dur
  • P. I. ČAJKOVSKIJ: Variace na rokokové téma pro violoncello a orchestr A dur, op. 33

 

Sólisté:   MATYÁŠ NOVÁK, klavír

               ALEXANDER KRIMER, hoboj

               JÁN BOGDAN, violoncello

FILHARMONIE BOHUSLAVA MARTINŮ

Dirigent:  TOMÁŠ STANČEK                                                                                           VSTUPENKY


Jméno klavíristy Matyáše Nováka (1998) je již dobře zapsáno v povědomí posluchačů, jako sólista vystoupil s celou řadou českých orchestrů a koncertoval i v zahraničí. Prvenství získal na řadě soutěží, jedním z posledních bylo vítězství na Evangelia Tjarri International Piano Competition na Kypru.

Dalším účastníkem Talentina je Alexander Krimer (1995). V současnosti studuje na Musikhochschule v Lübecku. V loňském roce získal dvě druhé ceny v soutěžích AudiMozart Oboe Competition v Itálii a Be the One ve Slovinsku. Jako sólista vystupoval s orchestry RTV Slovenia Orchestra, Bergische Symphoniker ad.

Ján Bogdan (1994) je studentem na Universität für Musik und darstellende Kunst ve Vídni. Poprvé vystoupil jako sólista s orchestrem Státní filharmonie Košice, když mu bylo dvanáct let. Od svých sedmi let získal řadu ocenění, např. 1. cenu na Wettbewerb für Violoncello v Rakousku nebo 1. cenu a laureát soutěže Mladý violoncellista Slovenska.

Dirigent Tomáš Stanček (1995) studuje na AMU v Praze. V minulém roce debutoval na MHF Janáčkův máj a před sebou má spolupráci v rámci cyklu Jeunesses musicales Janáčkovy filharmonie Ostrava.

 

Alexander Krimer

 

 

 

7. června 2018 v 19.00 hodin, Kongresové centrum Zlín - Velký sál
8. června 2018 v 19.30 hodin, Společenský dům, Luhačovice

TALENTINUM 2018

  • F. MENDELSSOHN – BARTHOLDY: Sen noci svatojánské, předehra
  • H. WIENIAWSKI: Koncert pro housle a orchestr č. 1 fis moll, op. 14
  • G. BOTTESINI: Koncert pro kontrabas a orchestr č. 2 h moll
  • J.  HAYDN: Koncert pro trubku a orchestr  Es dur

 

Sólisté:   SARA DRAGAN, housle

                INDI STIVÍN, kontrabas

                MIHÁLY KÖNYVES - TÓTH, trubka

FILHARMONIE BOHUSLAVA MARTINŮ

Dirigent: ROMAN BALTAG                                                                                              VSTUPENKY

 

Moldavský dirigent Roman Baltag (1989) v současnosti žije v České republice. Studoval na Akademii hudebního umění v Bukurešti a na Vysoké škole Carla Marii von Webera v Drážďanech. K jeho soutěžním úspěchům patří například, že se stal v minulém roce laureátem stipendia Richarda Wagnera v Bayreuthu a finalistou Opera Academy Ricarda Muti v Raveně.

Indi Stivín (2001) se v devíti letech zamiloval do kontrabasu a rozhodl se mu věnovat veškerý svůj čas. Na svém kontě má první ceny z několika ročníků Mezinárodní kontrabasové soutěže v Blatné, Mezinárodní kontrabasové soutěže Carla Ditterse z Dittersdorfu v Bánské Bystrici a z řady dalších, jedním z úspěchů bylo zvláštní ocenění pro výjimečné hudebníky do 17ti let Victor Dijon de Monteton award v Zürichu ve Švýcarsku.

Maďarský trumpetista Mihály Könyves – Tóth (1993) získal druhou cenu na interpretační soutěži Pražského jara v loňském roce a již od roku 2012 je členem Maďarské státní opery.
Polská houslistka Sara Dragan (1999) obdržela mimo jiné v roce 2015 první cenu na New York International Artists Association Violin Competition, navzdory svému mladému věku hrála již třicetkrát sólově s různými orchestry v Polsku i jiných zemích.

Sara Dragan