B

FILHARMONICI SE PŘEDSTAVUJÍ

26. 1. 2016

 

Reinhold Gliére: Preludium a scherzo, op. 32

Sergej Rachmaninov: Etuda op. 33 č.7 g –moll

Reinhold Gliére: Intermezzo a Tarantela, op. 9   

Fryderyk Chopin: Etuda op. 25 č.1 As-dur

Othmar Schöeck: Koncert pro lesní roh a klavír, op. 65

Claude Debussy: Pour le piano

 

Sólisté:

BARBORA ZONOVÁ, klavír

KAREL PEVNÝ, kontrabas

JIŘÍ HAMMER, lesní roh

EVA ZONOVÁ a  ALEXANDR STARÝ, klavírní doprovod

 

Jiří Hammer  (1987)

Narodil se v Ostravě. Nejprve hrál na zobcovou flétnu, trubku a bicí. Od roku 2003 studoval hru na lesní roh na Janáčkově konzervatoři v Ostravě u Libora Richtera. Poté na Akademii múzických umění v Praze u Zdeňka Divokého a Radka Baboráka, velkým přínosem pro něj byly i hodiny u prof. Aloise Čočka. Během studia se účastnil mezinárodních soutěží Žestě Brno a Pražského jara. Od roku 2013 se stal prvním hornistou a zástupcem vedoucího skupiny lesních rohů ve Filharmonii Bohuslava Martinů. V magisterském studijním programu proto pokračoval pod vedením Mgr. Karla Doležila na Fakultě umění Ostravské univerzity.
V rámci různých hudebních uskupení koncertoval ve Španělsku, Itálii, Francii, Švýcarsku, Rakousku, Německu, Belgii, Polsku i Slovensku. Zabývá se též hrou na přirozený lesní roh. Jeho hlavním repertoárem je hudba vážná, ať už se jedná o skladby sólové, komorní či orchestrální. Není mu však cizí improvizace, jazz a další nonartificiální hudba.
Koncertoval sólově i v rámci barokních ansáblů v Německu či u příležitosti barokního festivalu v Českém Krumlově. Účastnil se hudebních kurzů Hornclass a Francouzsko – česká akademie Telč. Příležitostně působí v různých tělesech, jakými jsou např. Salonní orchestr Oldřicha Zahuty, Ostravan, ASH DOM Jistebník, Komorní Orchestr Akademie Praha a další.
Pedagogicky působí již od roku 2007. Nejdříve jako učitel ZUŠ Velká Polom, později i v Praze.  V současnosti...