Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

B

Povídání o hudbě

 

 

A1/HM      27.9.2023      MAGYAR TÁNCOK

A5             7.3.2024        FROM THE NEW WORLD

A6             11.4.2024       VELIKÁ NOC

A7             23.5.2024       TALENTINUM 2024

B2/HM       26.10.2023    HUDEBNÍ VELIKÁNI

B3             30.11.2023     CAPRICHO ESPAÑOL

B4             25.1.2024       ANGLICKÝMI LISTY

B5             15.2.2024       LE QUATTRO STAGIONI

 

Začátek vždy v 18.15 hodin v Malém sále Kongresového centra Zlín. Vstup na Povídání je možný pouze se vstupenkou na daný koncert.

 

Vážení přátelé hudby,

dovoluji si Vás přivítat v dalším ročníku abonentních koncertů Filharmonie Bohuslava Martinů. V nové sezoně společně procestujeme hudební svět s vynikajícími domácími i cizími dirigenty a sólisty. Abychom Vám umožnili nahlédnout ještě hlouběji do tajů interpretace a hudebního myšlení, rozšiřujeme počet Povídání o hudbě na osm, tedy čtyři v každé řadě předplatného. Jako každý rok se budeme těšit, že se na cestu k pramenům poznání hudebního umění vydáte s námi. Věříme totiž, že porozumění hudbě prohloubí a umocní Váš posluchačský zážitek.

Váš Martin Flašar

 

 

 

 

Martin Flašar působí jako odborný asistent na Ústavu hudební vědy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Zabývá se převážně hudební historiografií 20. a 21. století a přesahy mezi hudbou, technikou a filozofií umění. Svou hudební dráhu započal studiem houslí na Konzervatoři Brno, dále pokračoval na Masarykově univerzitě ve studiu hudební vědy a krátce také staré hudby a filozofie. Doktorské studium si doplnil kurzem hudební kompozice na Janáčkově akademii múzických umění. Je autorem a spoluautorem několika odborných publikací, řady článků a studií, příležitostně spolupracuje s Českou televizí, Českým rozhlasem, odborným a denním tiskem. V letech 2010–16 byl členem grantové komise Ministerstva kultury ČR pro klasickou hudbu. Ve volném čase hraje na housle v jazzovém Indigo Quartetu a souborech věnujících se interpretaci staré hudby Musica Poetica a Ensemble Serpens Cantat.